Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Vatandaşlardan CHP'li Sarı'ya yol parası tepkisi!

Vatandaşlardan CHP

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever: Kanava Sahilinde konutu olanlardan ‘Deli Dumrul Parası mı' isteniyor?”

Erdek Belediyesi tarafından 2013 yılında zeminine parke taş döşemesi yapılarak yenilenen Kanava Sahil Bandı burada konutu olan vatandaşların sırtına yük oldu.
Belediye, Kanava sahil bandına bakan konut sahiplerinden, yüklü miktarda “Yol Harcamalarına Katılma Payı” adı altında yol parası talep ederken vatandaşlar ise paranın neye göre tahakkuk edildiği konusunda Erdek Belediye Başkanından açıklama bekliyor.
İlçemiz Kanava Sahil bandında konutu bulunan vatandaşları ilgilendiren ‘Parke Taş’ mevzusunda karmaşa başladı. Emlak Değerinin binde 2’si oranında vatandaşlardan yol parası istenirken, vatandaşlar bu uygulamaya isyan ediyor. Diğer yandan belediye ise olayı yasal mevzuata bağlıyor.
Karmaşa sürerken AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ise konu hakkında yaptığı değerlendirmede şu görüşleri açıkladı: 

Karmaşa sürerken AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ise konu hakkında yaptığı değerlendirmede şu görüşleri açıkladı:
Sever, söz konusu yolun 2009-2014 yılları arasında Erdek Belediye Başkanlık görevi yapan Hüseyin Aysan tarafından 2013 yılında zemininin yenilendiğini hatırlatıp, yol bittikten sonra vatandaşları zora koşacak ve üzecek herhangi bir ücret talep edilmediğini hatırlattı.
30 Mart 2014’ten sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Belediye Başkanının Kanava Sahil bandında konutu olan vatandaşların yanı sıra yolun yapıldığı tarihten sonra burada konut sahibi olanlardan da fahiş miktarlarda paralar istediğini belirten Sever, belediyenin vatandaşlara yol borcu tahakkuk etmesinde uyguladığı gayrimenkulün emlak değerinin binde 2’si oranında yol parası istemesinin hangi yasaya göre yapıldığının CHP’li Belediye Başkanı tarafından kamuoyuna açıklanmasını istedi.
Vatandaşı isyan ettiren uygulamanın hukuki dayanağını 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu oluşturduğunu, 2012 yılında bu kanunun 86. maddesinde yapılan bir değişiklikle ‘alınır’ ifadesi alınabilir’ denilerek, kararın belediye meclislerine bırakıldığını ifade eden Sever, “Değişiklikten sonra kanun “Belediyelerce… inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir” şeklinde oluştu. Yani kısacası sözü edilen ‘asfalt parası’ belediye meclislerinin inisiyatifine bırakılmış oldu. Vatandaştan tahsil edilecek ücret ise çıkarılan bir yönetmelikteki uygulamalara göre esas alınarak tespit ediliyor.” bilgisi verdi.
Haber : Mehmet Ertan



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı